Jill Van der Biest - 24 maart 2022

Lusteloos en moe?

Detox je fit met deze natuurlijke weldoeners

D

etox of ontgiften is het proces waarbij we het lichaam gaan helpen om sneller de toxische stoffen uit het lichaam af te voeren. Een lange, donkere  winter eist  een tol op lichaam en geest. Gebrek aan zonlicht en beweging, de spanning van het dagelijkse leven gecombineerd met wat ongezondere eetgewoonten.... De ideale mix om toxische stoffen in je lichaam op te slaan waardoor jij je passief, lusteloos, moe en down voelt.  

De eerste stap: je lichaam zuiveren van al de opgestapelde troep van de laatste maanden. Maar hoe kan je op een natuurlijke manier je lichaam zuiveren van toxische afvalstoffen? 

We zetten een paar toppers in het zonlicht :

Matcha, de detox krachtpatser

Matcha is fijngemalen Japanse groene thee en het superlatief van gezond. Maar wat maakt matcha nu zo gezond ? Wel, tijdens de productie van matcha worden de theeblaadjes voor de oogst een lange tijd afgeschermd van zonlicht. Door dit proces in de schaduw compenseert de plant de nood aan zuurstof met de aanmaak van een ongeziene dosis chlorofyl in de theeblaadjes. Hierdoor krijgt matcha trouwens z’n befaamde knalgroene kleur.

Matcha maakt al eeuwenlang deel uit van de Japanse cultuur. Het brengt je sneller in de juiste flow voor de meditatie en zorgt voor een opmerkelijk concentratievermogen. Hoogwaardige matcha is groen goud en hét IT-ingrediënt van het moment. En dat is dus niet voor niks. 

Voordelen matcha thee

 • Boordevol chlorofyl 

  De laatste 4 weken voor de oogst worden zeilen over de theeplanten getrokken om het natuurlijke proces van fotosynthese te beïnvloeden: als overlevingsmechanisme compenseren de planten het gebrek aan zonlicht door chlorofyl. Chlorofyl is te vergelijken met zuurstof. Het is die extra zuurstof van matcha dat de lichaamscellen letterlijk en figuurlijk op adem brengt.

 • Snel metabolisme

  Matcha versnelt het metabolisme. Met andere woorden: matcha helpt je afslanken of slank te blijven. De unieke combinatie van cafeïne en catechines in matcha geven een boost aan je verbrandingsmechanisme. Concreet betekent dit dat het dagelijkse verbranden van calorieën sterk toeneemt dankzij matcha en dat je lichaam sneller afvalstoffen afvoert.

 • Krachtige antioxidant

  Dankzij z’n antioxidantenmix biedt matcha een sterk tegengewicht aan vrije radicalen die ons lichaam schade toebrengen. Een antioxidant is een krachtige molecule die zich koppelt aan vrije radicalen en ze neutraliseert waardoor ze geen schade toebrengen aan jouw cellen. Matcha zit vol plantenbestanddelen, die 
  catechines genoemd worden en werkzaam zijn als antioxidanten in het lichaam. In vergelijking met groene thee, eet je het volledige theeblaadje op en geniet je dus van veel meer antioxidanten. Dit alles voor een gezondere versie van jezelf dus.

 • Zuiveren nieren en lever

  Matcha versnelt niet alleen de afvoer van afvalstoffen, maar bevordert ook de werking van de lever en de nieren. Na een kort nachtje met teveel alcohol en te weinig slaap, is matcha the best you can get. Want matcha rehydrateert en tempert jouw kater, het zuurstofgehalte in het bloed neemt toe (dankzij de chlorofyl) – dus ook in je lever- en niercellen. Je kunt stellen dat matcha mogelijke leverschade beperkt. Niet alleen voor de Bourgondiërs onder ons, maar voor iedereen een winner, want je lever en nieren werken non-stop om je lichaam te zuiveren. Ze kunnen dus wel wat aanmoediging gebruiken.

Chlorella, de krachtige zoetwateralg


Chlorella is een ééncellig groenalgje en leeft van nature in tropische zoetwateromgevingen. De naam is afgeleid van het woord chlor, wat ‘groen’ betekent in het Grieks, en ella, wat ‘iets kleins’ betekent in Latijn. Het mag dan wel een micro-algje zijn, maar chlorella heeft een buitengewoon grootse werking. Naast toepassingen in cosmetica en als biobrandstof, is deze “Jewel of the East” wereldwijd gekend als een van de meest complete voedingsbronnen. Laten we zijn therapeutische gezondheidsvoordelen even uitgebreid onder de loep nemen

Voordelen chlorella 

 • Bomvol voedingsstoffen
  De voedingswaarde van chorella is enorm opmerkelijk, want het is ontzettend rijk aan heel veel belangrijke voedingsstoffen. Ziehier de indrukwekkende lijst:
  • Ijzer
  • Magnesium
  • Vezels
  • Omega-3 vetzuren 
  • Vitamine B, C, E
  • ...
  1. Sterk immuunsysteem
   Je immuunsysteem is een essentiële pion in het bestrijden van virale en bacteriële infecties. Het is een complex systeem dat bestaat uit een groot aantal cellen die met z’n allen als een leger in actie komen wanneer een vreemde indringer je lichaam binnen wil komen. Met haar rijkdom aan voedingsstoffen en antioxidanten draagt chlorella bij aan een goed functionerend immuunsysteem.


  2. Natuurlijke detox
   Dankzij haar sterk ontgiftende eigenschappen ondersteunt chlorella het lichaam bij het opruimen van afvalstoffen. Het verlaagt de toxische werking van zware metalen zoals kwik, lood, cadmium op vitale organen zoals de hersenen en de lever. Ook reduceert chlorella de hoeveelheid pesticiden en toxines die je vaak onopgemerkt binnenkrijgt via bijvoorbeeld lucht– en watervervuiling, voeding en dergelijke. Daarom is chlorella uitermate geschikt bij een zuiverende detox voor het lichaam. Chlorella bevordert de zuurstof saturatie in de longen waardoor je uithoudingsvermogen opmerkelijk beter wordt. Ideaal dus als ondersteuning om je sportieve prestaties naar een hoger niveau te tillen of je algemene fitheid een bemoedigend schouderklopje te geven!

  3. Beter uithoudingsvermogen
   Chlorella bevordert de zuurstof saturatie in de longen waardoor je uithoudingsvermogen opmerkelijk beter wordt. Ideaal dus als ondersteuning om je sportieve prestaties naar een hoger niveau te tillen of je algemene fitheid een bemoedigend
   schouderklopje te geven! 

  Ontdek nu zelf de zuiverende werking

  Clean Energy is een voedingssupplement op basis van matcha en chlorella.  Daarnaast zorgen de aanvullingen van guarana, foliumzuur, vitamine E en biotine dat je energieniveau extra ondersteund wordt.  

  Ontvang 10% korting met actiecode 'GREEN10'

  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy
  Clean Energy

  Clean Energy

  $39.00

  Pure body, more energy.

  With Clean Energy you recharge pure energy through the detoxifying effect of Chlorella, Matcha tea and vitamin E. In addition, Guarana, folic acid and biotin provide extra support to your energy level.

  6 powerful, natural components in a vegetarian capsule provide:

  • Purification of the body
  • Protection of liver and kidneys
  • Reduction of fatigue and lethargy
  • More physical and mental energy

  Clean Energy contains 6 powerful components:

  • Chlorella
  • Matcha tea
  • Guarana
  • Vitamin E
  • Folic acid
  • Biotin

  Use

  Clean Energy is designated for use in adults and young people over the age of 12.
  2 capsules a day, in the morning. Take with a glass of water, with or without food.
  Meer info

  Verkrijgbaar in elke Belgische apotheek . Vraag naar cnk 4274221
  Of bestel bij deze partners