research

Moeite met afvallen tijdens de overgang? Ontdek de link met hormonale disbalans.

Opvliegers, stemmingswisselingen, hoofdpijn, vermoeidheid... Stuk voor stuk bekende en veelvoorkomende overgangsklachten. Maar wat velen niet beseffen, is dat deze symptomen vaak voortkomen uit een vertraagd metabolisme. Dit vertraagde metabolisme is een direct gevolg van de hormonale disbalans die optreedt tijdens de menopauze.

Tijdens de overgang, een natuurlijke fase in het leven van een vrouw, vinden er ingrijpende hormonale veranderingen plaats die een diepgaande invloed hebben op zowel het lichaam als de geest. Een van de meest opvallende effecten is de verstoring van het metabolisme, een proces dat essentieel is voor het reguleren van het gewicht en de energiebalans.

text-block-image-template--21569519845715__ss_text_block_pro_fwcxD

Het is belangrijk om het onderscheid te maken tussen de menopauze en de overgang. De menopauze verwijst specifiek naar het moment waarop een vrouw haar laatste menstruatie heeft gehad. Dit moment markeert het definitieve einde van haar vruchtbare jaren. Aan de andere kant verwijst de overgang naar de periode die voorafgaat aan de menopauze, de 'premenopauze'.

Tijdens deze periode ondergaat het lichaam geleidelijk aan hormonale veranderingen, met name een afname in de productie van oestrogeen en progesteron. Oestrogeen en progesteron zijn cruciale hormonen die niet alleen de menstruatiecyclus reguleren, maar ook een breed scala aan lichaamsfuncties beïnvloeden, waaronder de gezondheid van botten, de huid, het hart en de bloedvaten.

Ontdek de (pré)meno set
text-block-image-template--21569519845715__ss_text_block_pro_TntEh

Verandering in jouw lichaamsvorm

Je "vrouwelijke rondingen" worden sterk beïnvloed door het hormoon oestrogeen. Onder invloed van oestrogeen slaat het lichaam vet bij voorkeur op rond je heupen, billen en bovenbenen. Een opvallend fysiek kenmerk van de overgang is de verschuiving in lichaamsvorm door de verandering in vetopslag.

Deze verandering houdt verband met de afname van oestrogeen en andere hormonale veranderingen die optreden tijdens de menopauze. Vet begint zich meer op te hopen rond de buikstreek, wat resulteert in een toename van het abdominale vetweefsel.

text-block-image-template--21569519845715__ss_text_block_pro_VhLUX

Hoe kan ik mijn metabolisme natuurlijk ondersteunen?

Je kunt de vetverbranding en je metabolisme verder stimuleren door gebruik te maken van een kruidencomplex zoals Metabolaid®, bestaande uit een combinatie van hibiscus en citroenverbena.

Deze gepatenteerde formule is ondersteund door zeven klinische onderzoeken en heeft een synergetisch effect op AMPK-activering, wat de vetverbranding verhoogt en het lipidenprofiel optimaliseert. Naast het ondersteunen van een gezond lichaamsgewicht en het verlagen van de bloeddruk, heeft Metabolaid® ook een prebiotisch effect, wat gunstig is voor de darmgezondheid.

Ontdek Burn Well

Het is belangrijk om zich bewust te zijn van de hormonale veranderingen die ze doormaken tijdens de overgang en om zichzelf te ondersteunen door middel van een gezonde levensstijl, waaronder een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en indien nodig, natuurlijke supplementen.

En hoewel hormonale substitutietherapie een optie kan zijn om symptomen te verlichten, is het belangrijk op te merken dat het niet voor iedereen geschikt is. Sommige vrouwen kunnen bijwerkingen ervaren zoals borstgevoeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en verhoogd risico op bloedstolsels en borstkanker. Het wordt daarom altijd aangeraden samen met een arts de voordelen en risico's van medicatie en ondersteuning zorgvuldig afwegen voordat je een beslissing neemt.

Customer Reviews

Based on 31 reviews
65%
(20)
13%
(4)
23%
(7)
0%
(0)
0%
(0)
V
Veerle

Ik ervaar een betere en diepere slaap, betere gemoedstoestand en opvallend minder zin in zoet. Ik ben ook sneller verzadigd bij de maaltijden

B
Brigitte Kasteel

Het begint te werken na 3 weken,hopelijk wordt het nog beter. Nog last van opvliegers en neerslachtigheid maar zeker de helft minder..

A
Ariane Deleye
Terug blijer dankzij de Meno Set!

De Mood Rise is top. Ik heb echt de indruk dat ik terug positiever in het leven sta. De werking van de Burn Well is minder merkbaar. Maar nu ik ook op de inname van koolhydraten let, gaat mijn gewicht niet meer de hoogte in. Ik heb ondertussen ook al een paar vriendinnen kunnen overtuigen!

J
Jessica Smet
Vitasonar

Vlugge levering heel verzorgd de verpakking ben er heel tevreden mee. En ga het nog kopen.