Onregelmatige cyclus? Hoe komt dat?

Je hebt vast wel eens gemerkt dat je menstruatie niet altijd volgens plan verloopt. Soms komt het een dag of twee eerder of later dan verwacht, of duurt het langer dan normaal. Misschien slaat het zelfs een maand over of wordt het ineens onregelmatig gedurende een paar maanden. Dit kan een bron van zorg worden voor vrouwen die een kinderwens hebben of juist een zwangerschap willen vermijden, maar die wel hun vruchtbare periode van hun cyclus willen identificeren.

text-block-image-template--22884268933459__ss_text_block_pro_WdmdgJ

Een typische menstruatiecyclus duurt gemiddeld 28 dagen, maar dat is slechts een gemiddelde. Een gezonde cyclus kan variëren tussen de 21 en 35 dagen. Maar wanneer wordt een cyclus als abnormaal beschouwd?

Oligomenorroe:
Als de tijd tussen je menstruaties langer is dan 35 dagen, maar korter dan zes maanden, heb je waarschijnlijk oligomenorroe. In milde gevallen van oligomenorroe vinden soms nog steeds eisprongen plaats.

Amenorroe:
Als er meer dan zes maanden verstrijken tussen je menstruaties, wordt dit amenorroe genoemd. Dit duidt meestal op het uitblijven van een eisprong. Primaire amenorroe treedt op als je op je zestiende nog nooit menstrueerde.

4 fases van je cyclus
text-block-image-template--22884268933459__ss_text_block_pro_VDEeCF

Wat zijn de mogelijke oorzaken van een onregelmatige menstruatie? Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

- Net voor het eerst menstrueren

- Naderende menopauze

- Stoppen met hormonale anticonceptie

- Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS)

- Externe factoren zoals intensief sporten of medicijngebruik

Het is belangrijk op te merken dat een onregelmatige menstruatie op zichzelf niet per se problematisch is. Het kan echter een teken zijn dat je lichaam even tijd nodig heeft om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden of dat er onderliggende gezondheidsproblemen zijn.

Gelukkig is mogelijk om je menstruatiecyclus op een natuurlijke manier te reguleren.

Ontdek Pure Cycle

1. Voeding en Levensstijl:

Een gezond dieet met veel verse groenten, fruit, volle granen en gezonde vetten kan de hormoonbalans ondersteunen en de regelmaat van de menstruatiecyclus bevorderen. Vermijd te veel bewerkte voedingsmiddelen en suiker, omdat deze de hormonen kunnen verstoren.

  • Regelmatige lichaamsbeweging, zoals wandelen, yoga of zwemmen, kan helpen bij het verbeteren van de hormonale balans en het verminderen van stress. Het is belangrijk om een activiteit te kiezen die je leuk vindt en die bijdraagt aan ontspanning.

Stressmanagementtechnieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen en mindfulness kunnen ook nuttig zijn bij het reguleren van de menstruatiecyclus. Stress kan een grote invloed hebben op de hormonen, dus het verminderen ervan kan helpen om een regelmatige cyclus te behouden.

2. Kruiden en Supplementen:

  • Monnikspeper, wordt vaak gebruikt om hormonale balans te ondersteunen en kan helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus. Het kan worden ingenomen in de vorm van een supplement of als thee.
  • Mariadistel staat bekend om zijn ontgiftende eigenschappen en kan helpen bij het reinigen van de lever, wat op zijn beurt kan helpen bij het reguleren van hormonen. Het kan worden ingenomen als supplement of als onderdeel van een kruideninfusie.
  • Magnesiumsupplementen kunnen helpen bij het verminderen van menstruatiekrampen en het bevorderen van een regelmatige cyclus. Magnesium speelt een rol bij verschillende processen in het lichaam, waaronder spierontspanning en hormoonregulatie.

xxx

xx

Wil je jouw menstruatiecyclus natuurlijk reguleren en een gezonde hormonale balans bevorderen? Ontdek Pure Cycle, ons product dat speciaal is ontworpen om je te ondersteunen bij het bereiken van een regelmatige en gezonde menstruatiecyclus.

Customer Reviews

Based on 9 reviews
89%
(8)
11%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
J
J.W.
Hoop op regelmatige cyclus

Als recente stopper van hormonale anticonceptie, heb ik de afgelopen maanden gestreden met onregelmatige cyclusklachten. Na drie weken gebruik van pure cycle, zie ik volgende veranderingen. Mijn krampen zijn meer regelmatig geworden met spotting, wat ook te verwachten is na hormonale verstoring. Opvallend is de afname van acne en een verhoogd libido. Hoewel het nog vroeg is, biedt dit supplement hoop op verdere verbetering van mijn cyclus.

A
Anoniem
Aanrader!

Opmerkelijk minder last van hoofdpijn en vermoeidheid tijdens mijn menstruatie na enkele weken.

K
Kaat Verschuere
Het eerste effectieve hulpmiddel voor mij!

Nadat ik 2 jaar geleden de diagnose kreeg van endometriose heb ik verschillende hormonale behandelingen geprobeerd. Niks leverde het gewenste resultaat op.
Pure Cycle is voor mij een echte redding. Mijn krampen en opgeblazen gevoel zijn sterk verminderd alsook mijn gewicht ziet hier absoluut niet van af. Het maakt voor mij een positief verschil in mijn dagelijks leven. Ik raad het product zeker aan!

S
Sophie Vander Cruyssen
Ik ben fan!

Pure Cycle is voor mij de perfecte ondersteuning voor mijn hormonale balans. Het vermindert mijn opgeblazen gevoel aanzienlijk en zorgt voor een rustige en kalme gemoedstoestand. Dit product heeft echt een verschil gemaakt in mijn dagelijkse routine, zou het niet meer kunnen missen.