Jill Van der Biest - 28 maart 2021

Waarom word je happy van saffraan?

Niet lekker in je vel? Ontdek de kracht van saffraan.

 Soms loop je wat vast in je leven. Je voelt je niet lekker en ervaart stress, spanning en vermoeidheidsklachten. Bepaalde gebeurtenissen, levensfases, trauma’s, genetica, voedingstekorten of een ongezonde levensstijl spelen hierin een belangrijke rol.

Disbalans op microniveau.

Op microniveau speelt zich heel wat af in je lichaam waardoor je misschien niet goed in je vel zit. Het gaat dan bijvoorbeeld over een disbalans in de neurotransmitters (chemische boodschappers in je zenuwstelsel) serotonine, dopamine, noradrenaline, GABA, ontsteking, oxidatieve stress, neurodegeneratie die ervoor zorgen dat je je mentaal, emotioneel en fysiek minder stabiel en fris voelt.

Hoewel je dan misschien eerder de neiging hebt om ‘troost’ te zoeken in suikerrijk of vet voedsel, is een gezonde levensstijl van levensbelang om je gemoedstoestand positief te beïnvloeden. En met wat hulp van moeder natuur komt dat helemaal goed.

Saffraan, de natuurlijke mood booster.

Het dagelijkse leven kent talloze impulsen die je chagrijnig, prikkelbaar of nukkig kunnen maken. De oorzaak van een verminderde gemoedstoestand ligt doorgaans in lage serotonine en dopamine levels in de hersenen. Uit onderzoek blijkt dat saffraan zorgt voor een toename van de stemmingsgerelateerde neurotransmitters serotonine en dopamine in het brein. Zo bleek in verschillende studies dat saffraan een significant positief effect had op de algehele gemoedstoestand. Doordat saffraan je humeur verbetert en angstklachten vermindert, kan saffraan ook helpen bij de behandeling van een lichte tot matige depressie en burnoutklachten. Reeds verschillende onderzoeken bevestigen de doeltreffendheid van saffraan als natuurlijk antidepressivum. Daarom noemen we saffraan ook wel een natuurlijke 'mood booster'.

Wat zijn de voordelen van saffraan voor jouw gezondheid?

- Goed humeur
Saffraan bevat crocine en saffranal, die ervoor zorgen dat je serotonine en dopamine in de hersenen in balans blijven. De neurotransmitters serotonine en dopamine dragen bij aan een gelukkig gevoel en meer stressbestendigheid.

 - Minder stress
Saffraan verlaagt de aanmaak van het stresshormoon cortisol in het lichaam, waardoor je je rustiger voelt.

 - Antioxidanten
 Veel van de gezondheidsvoordelen die toegeschreven worden aan saffraan zijn gelinkt aan het hoge gehalte aan actieve antioxidanten zoals: crocine picrocrocine saffranal Deze antioxidanten helpen oxidatieve stress en vrije radicalen in het lichaam tegengaan, die een rol spelen bij bijvoorbeeld de ontwikkeling van kanker en hart- en vaatziekten.

 - Vermindering van PMS klachten
Saffraan kan ook premenstruele symptomen (PMS) verminderen. Een studie uit 2015 bracht aan het licht dat vrouwen tussen 20 en 45 jaar die elke dag 30 mg saffraan opnamen minder symptomen hadden. En vrouwen die 20 minuten aan saffraan roken, minder van het stresshormoon cortisol aanmaakten en ook minder PMS symptomen hadden.

 - Hoger libido
Uit studies blijkt dat de inname 30 mg saffraan-extract het libido verhoogt bij zowel mannen als vrouwen. Bij mannen verbetert het bijvoorbeeld de erectiefunctie en het seksueel verlangen. Bij vrouwen zorgt saffraan voor een hoger libido en vermindert het vaginale droogte.

 - Gewichtscontrole
Volgens een studie zou een saffraanextract mensen helpen die lijden aan hart- en vaatziekten om hun BMI, vetmassa en heupomtrek te verminderen. Ook zou saffraan het hongergevoel doen afnemen.

Ontdek nu zelf de werking van saffraan .

Met Mood Rise van Vitasonar heb je toegang tot een  hoogwaardig saffraan-extract (Saffr'Activ) gecombineerd met Ashwagandha en Rhodiola. Twee adaptogene planten die eveneens bijdragen tot een goed humeur en minder stress.

Daarnaast bevat Mood Rise ook hoogwaardig magnesium, vitamine D3 en een vitamine B-complex.

Mood Rise maakt gebruik van gestandaardiseerde extracten. Hierdoor ben je verzekerd dat de actieve stoffen van de plantenextracten in hoge mate aanwezig zijn en je een duidelijk effect zal voelen.

Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise

Mood Rise

$45.00

La solution naturelle contre le stress, les tensions et la morosité

  • Garder une humeur positive
  • Contribuer à l'équilibre émotionnel
  • Réduire la fatigue professionelle
  • Gagnez en concentration
  • Optimisez votre niveau d'énergie