Beauty Sleep

Waarom "je moet 8 uur slapen" geen goed slaapadvies is...

Je hebt het ongetwijfeld al wel eens gehoord “Je moet 8uur slapen”. Maar wat als dit eigenlijk niet zo’n goed slaapadvies is? “Voel jij je ‘s morgens fit en uitgerust?” Is een veel betere vraag dan “Hoelang heb je precies geslapen?

text-block-image-template--22884268376403__ss_text_block_pro_FMLVJY

Slaap is belangrijk voor ons allemaal. Goed slapen zit vaak in ons hoofd als:

"Ik moet 8 uur slapen om goed te functioneren"

"Als ik vannacht geen 8 uur slaap lukt het me morgen nooit om mijn presentatie goed te brengen"

"Ik geraak nooit aan 8 uur slaap, ik ga me morgen belabberd voelen

Herkenbaar?

Je bent niet alleen, algemeen ervaren vrouwen een slechtere klaapkwaliteit dan mannen. Ook ik weet hoe het is om vast te houden aan die 'magische 8 uur'. Vroeger spendeerde ik veel te veel tijd in bed in de hoop dat ik nog terug in slaap zou vallen. Af en toe kon ik dan nog wel een uurtje winnen, maar mijn slaap bleef gefragmenteerd en voelde absoluut niet herstellend aan.

Ontdek Beauty Sleep
text-block-image-template--22884268376403__ss_text_block_pro_R3mMtp

Moet je echt 8u slapen?

De officiële aanbevelingen voor slaapduur, opgesplitst per leeftijdsgroep zijn:

 

- Ouderen (65+): 7–8 uur

- Volwassenen (18–64 jaar): 7–9 uur

- Tieners (14–17 jaar): 8–10 uur

 

Het is belangrijk om te begrijpen dat slaapbehoeften individueel kunnen verschillen. Sommige mensen zijn “korte slapers” die prima functioneren met slechts 6-7 uur slaap en zich overdag fit voelen. Anderen zijn van nature “lange slapers” en voelen zich niet fris zonder 9-10 uur slaap.  En de meeste volwassenen zitten ergens tussenin: ze slapen idealiter tussen de 7 en 9 uur om optimaal te functioneren.

text-block-image-template--22884268376403__ss_text_block_pro_LnKcGT

Slaapkwaliteit gaat boven de kwantiteit

Je kan beter 7 uur aan één stuk slapen dan 9 uur in stukjes. De kwaliteit van je slaap kan ook bepalen hoeveel slaap je nodig hebt. Als je slaapkwaliteit slecht is, kun je nog steeds moe voelen na voldoende uren slaap, en andersom. Daarom is het niet alleen belangrijk om lang genoeg te slapen, maar ook om goed genoeg te slapen.

Let wel op, slaap jij veel minder dan 7 uur, meermaals per week, gedurende een lange tijd? Luister naar je lichaam en maak tijd voor een gezonde slaaproutine. Er is geen betere manier om je gezondheid een boost te geven dan te zorgen voor voldoende kwalitatieve slaap.

 

Welke plantenextractenkunnen je slaapkwaliteit verbeteren?

Passiebloem en citroenmelisse staan bekend om hun ontspannende eigenschappen. Ze bevorderen een rustige geest en helpen bij het verminderen van angst en stress, wat op zijn beurt de slaapkwaliteit kan verbeteren. Natuurlijke supplementen, zoals de Zen Set van Vitasonar zijn een veilige manier om slaap te bevorderen zonder de bijwerkingen van traditionele slaapmedicatie.

Ontdek de Zen Set

Hoe bereken je nu hoeveel slaap je zelf nodig hebt?

Houd een dagboek bij om een duidelijk beeld te krijgen van je slaapgewoonten. Noteer hierin de tijd die je in bed doorbrengt en vergelijk deze met de werkelijke tijd die je slaapt. Stel dat je bijvoorbeeld 11 uur in bed ligt maar slechts 7 uur slaapt, dan kan je best je tijd in bed even herbekijken en deze beter laten aansluiten op je effectieve slaapbehoefte.

Je kan best vooral rekening houden met hoe je je overdag voelt om te bepalen of je de juiste hoeveelheid slaap krijgt. En vooral niet stressen over het aantal uren slaap, dat kan net averechts werken.

Nu je begrijpt waarom het advies van 8 uur slaap niet voor iedereen geldt is het misschien tijd om je eigen slaapgewoonten te herzien? Creëer een rustgevende slaapomgeving, beperkt cafeïne, overweeg natuurlijke supplementen, etc. om je slaapkwaliteit te verbeteren. En onthoud dat goede slaap essentieel is voor een gezond en gelukkig leven.

 

Op naar meer slaapgeluk!

Customer Reviews

Based on 9 reviews
89%
(8)
11%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
J
J.W.
Hoop op regelmatige cyclus

Als recente stopper van hormonale anticonceptie, heb ik de afgelopen maanden gestreden met onregelmatige cyclusklachten. Na drie weken gebruik van pure cycle, zie ik volgende veranderingen. Mijn krampen zijn meer regelmatig geworden met spotting, wat ook te verwachten is na hormonale verstoring. Opvallend is de afname van acne en een verhoogd libido. Hoewel het nog vroeg is, biedt dit supplement hoop op verdere verbetering van mijn cyclus.

A
Anoniem
Aanrader!

Opmerkelijk minder last van hoofdpijn en vermoeidheid tijdens mijn menstruatie na enkele weken.

K
Kaat Verschuere
Het eerste effectieve hulpmiddel voor mij!

Nadat ik 2 jaar geleden de diagnose kreeg van endometriose heb ik verschillende hormonale behandelingen geprobeerd. Niks leverde het gewenste resultaat op.
Pure Cycle is voor mij een echte redding. Mijn krampen en opgeblazen gevoel zijn sterk verminderd alsook mijn gewicht ziet hier absoluut niet van af. Het maakt voor mij een positief verschil in mijn dagelijks leven. Ik raad het product zeker aan!

S
Sophie Vander Cruyssen
Ik ben fan!

Pure Cycle is voor mij de perfecte ondersteuning voor mijn hormonale balans. Het vermindert mijn opgeblazen gevoel aanzienlijk en zorgt voor een rustige en kalme gemoedstoestand. Dit product heeft echt een verschil gemaakt in mijn dagelijkse routine, zou het niet meer kunnen missen.