research

Lastige overgang? Boost je serotonine peil

De veranderende hormonenbalans tijdens de overgang zorgt voor kettingreacties die kunnen bijdragen tot stemmingswissels, spanning en een negatief humeur. Eén van de belangrijkste startpunten is de lagere aanmaak aan oestrogeen.

 

Oestrogeen stimuleert op haar beurt de aanmaak van het ‘gelukshormoon’ serotonine. Serotonine – dat overigens geen hormoon is maar een neurotransmitter – is een stofje dat in de hersenen werkt en zorgt dat je een goede stemming hebt.

Serotonine heeft naast je gemoed ook effect op de slaapkwaliteit, de spijsvertering, de eetlust en het hongergevoel. In de overgang daalt het oestrogeenniveau en dus wordt er ook minder serotonine aangemaakt. Waarom is dat belangrijk? 

Ontdek Mood Rise

Ons lichaam maakt serotonine zelf aan. Dat is goed nieuws want je hebt dus zelf invloed op de aanmaak van de serotonine in je lijf.

De aanmaak productie wordt daarnaast ook verstoord of afgeremd door stress en/of slaaptekort.

Gezonde voeding, voldoende beweging en zonlicht daarentegen zijn essentieel om om je serotonine-niveau op peil te houden. Een puur, gebalanceerd en gevarieerd dieet met veel eiwitten, vitamine B's, vitamine D3 en magnesium is een absolute aanrader voor een goede serotonine balans.

Ontdek De Werking

Voel jij - ondanks deze tips- toch dat je uit balans raakt? Dan kunnen supplementen met natuurlijke planten-extracten en vitaminen helpen om jouw serotonine-gehalte een boost te geven.

Natuurlijke SEROTONINE boosters:

Studies toonden aan dat het gebruik van saffraan effectief werkt ter verbetering van de algehele gemoedstoestand. Het bevordert het emotioneel evenwicht en vermindert angstige en neerslachtige gevoelens. Het wordt aangenomen dat saffraan het verbruik van serotonine vertraagd waardoor serotonine langer in onze hersenen aanwezig blijft. Hierbij is het heel belangrijk dat de actieve ingrediënten in het saffraan-extract, namelijk safranal en crocine in een voldoende hoog percentage aanwezig zijn. Doordat saffraan je humeur verbetert en angstklachten vermindert, kan saffraan ook helpen bij de behandeling van een lichte tot matige depressie en burn-out. Reeds verschillende onderzoeken bevestigen de effectiviteit van saffraan als natuurlijk anti-depressivum. Daarom noemen wij saffraan ook wel een 'the mood booster'.

Ashwagandha is vooral bekend vanwege zijn stresshormoon-verlagende eigenschappen, en dan vooral in verband met cortisol. Cortisol is een stresshormoon dat geproduceerd wordt door de bijnieren tijdens stressvolle situaties of wanneer je bloedsuikerniveau laag is. Ashwagandha gaat de productie van dit hormoon afremmen. Hierdoor zal je stress-systeem worden gereguleerd en blijft je serotonine peil in balans.

Stress is namelijk dé grootste mood killer die er bestaat. Wie last heeft van stress voelt zich ongelukkig en is snel geïrriteerd. Ashwagandha brengt je tot rust en maakt je weerbaarder voor fysieke en mentale stress. Uit onderzoek bij chronisch gestresste volwassenen blijkt dat het gebruik van ashwagandha voor een significante verlaging van cortisol zorgt, in vergelijking met de controlegroep. Degenen die de hoogste dosis innamen, ondervonden zelfs een vermindering van 30%. Daarom noemen wij ashwagandha ‘the stress reducer’!

Rhodiola rosea wordt al meer dan drieduizend jaar in de Europese en Aziatische traditionele geneeskunde toegepast tegen mentale en fysieke stress, vermoeidheid en energiegebrek. Deze plant wordt dan ook een adaptogeen genoemd. Dit betekent dat de plant eigenschappen bevat die ervoor zorgen dat jouw lichaam en geest zich makkelijker kunnen aanpassen aan extreme situaties van fysieke en mentale stress. Deze eigenschappen hebben zowel een positieve invloed op je dopamine als op je serotonine-niveau.

Rhodiola rosea bestrijdt hierdoor vermoeidheid en futloosheid en stimuleert je uithoudingsvermogen zodat je goed kan presteren op je werk en tijdens het sporten.

Ontdek nu zelf de werking. 

Met Mood Rise van Vitasonar heb je toegang tot een unieke formule die deze 3 serotonine-boosters combineert.


Daarnaast bevat Mood Rise ook hoogwaardig magnesium, vitamine D3 en een vitamine B-complex. Mood Rise maakt gebruik van gestandaardiseerde extracten. Hierdoor ben je verzekerd dat de actieve stoffen van de plantenextracten in hoge mate aanwezig zijn en je een duidelijk effect zal voelen.