Jill Van der Biest - 12 december 2021

Opvliegers? Hoe pak je ze natuurlijk aan?

Een opvlieger? Geen pretje. Ofwel heb je zelf de twijfelachtige eer (gehad) het te ervaren ofwel hoor je de wildste verhalen over opvliegers van vrouwen rondom je. Je zus, moeder, tante,… Het hoort bij de overgangsklachten, zegt men wel eens. Maar is het ook zo simpel? Moet je deze knap vervelende en sociaal beperkende kwaal gerelateerd aan de overgang gewoon aanvaarden zoals ze zich aandient? Of kun je er ook zelf actief mee aan de slag? Laten we even inzoomen.

Wat zijn opvliegers?

Opvliegers zijn plotselinge golven van warmte in je lichaam die vooral bekend zijn als overgangsklacht. Als je in het openbaar ineens last krijgt van opvliegers, gaat dat vaak gepaard met gevoelens van ongemak en schaamte, waardoor de klachten nog toenemen in plaats van sneller afnemen. 


Opvliegers worden veroorzaakt door een verminderde hoeveelheid van het hormoon oestrogeen in je lichaam. Door de afname van oestrogeen ontstaat er ook een onevenwicht in een aantal neurotransmitters zoals serotonine, dopamine en noradrenaline. De schommeling en afname van de hoeveelheid oestrogeen begint tijdens de overgang en houdt aan tot na de menopauze. 

Opvliegers gaan vaak gepaard met andere overgangsklachten zoals stemmingswisselingen of moodswings, hartkloppingen, zweten, somber humeur, duizeligheid, een opgejaagd en onbehaaglijk gevoel en slapeloosheid. Maar… Er is veel dat je kunt doen om je comfort te verhogen en je levenskwaliteit tijdens de overgang te verbeteren. Te beginnen met een gebalanceerd eetpatroon, voldoende beweging alsook ontspanning. Ook bepaalde medicijnen kunnen helpen tegen opvliegers. Maar het gebruik van medicatie biedt dan weer andere nadelen zoals bijwerkingen, dus leggen wij graag de focus op natuurlijke behandelingen met al wat moeder aarde te bieden heeft.

Liever natuurlijke middelen tegen opvliegers. 

De voorkeur voor de behandeling van overgangsklachten zoals opvliegers gaat, in de eerste plaats, naar een natuurlijk aanpak. 


De meerderheid van de gynaecologen zijn voorzichtig met het gebruik van fyto-oestrogenen (of plantaardige oestrogenen) omdat ze een hormonale disbalans kunnen veroorzaken met ongewenste bijwerkingen als gevolg. Dan ben je vaak nog verder van huis. Wat je wil is net terug dichter bij jezelf komen. Vermijd dus het gebruik van fyto-oestrogenen en ga voor natuurlijke extracten die het mogelijke onevenwicht in je neurotransmitters, veroorzaakt door de oestrogeenafname, weer in balans brengen. En daarbij kunnen specifieke planten dus helpen.

Plantenextracten to the rescue bij opvliegers

We lijsten hierbij de 3 meest optimale planten-extracten die helpen bij opvliegers.

Saffraan

De laatste jaren wordt veel onderzoek gedaan naar het gebruik van saffraan voor de behandeling van angst en depressie. Er zijn een aantal klinische studies die de werking van saffraan bij angst en depressie wetenschappelijk aantonen. Saffraan vermindert depressieve symptomen en angst beter dan een placebo en even goed als chemische antidepressiva, zoals Imipramine, Fluoxetine en Citalopram. Een mooi extraatje is dat saffraan bij vrouwen in de menopauze niet alleen het risico op depressie vermindert, maar ook warmteopwellingen of opvliegers doet afnemen. De actieve bestanddelen in saffraan, namelijk crocine en saffranal, gaan positief inwerken om het evenwicht te herstellen in de neurotransmitters (serotonine, dopamine en noradrenaline) door de afname van oestrogeen. 30mg dagdosering wordt algemeen aangenomen als de meest optimale dosering voor saffraan.

Ashwagandha

Ashwagandha is een van de beste adaptogene kruiden als het op onze hormoonbalans aankomt. Al sinds de Oudheid wordt ashwagandha gebruikt voor verschillende medicinale toepassingen, maar grotendeels om het stressniveau en het cortisolgehalte (stresshormoon) te verminderen. 


 Hoewel ashwagandha niet rechtstreeks inwerkt op opvliegers speelt haar sterke stressverlagende functie een essentiële rol tijdens de menopauze. Zo ervaren veel vrouwen de menopauze als lichter bij het gebruik van ashwagandha.

Rhodiola

Rhodiola Rosea of rozewortel is net zoals ashwagandha een plant met adaptogene eigenschappen. Dat betekent dat het stimulerend werkt bij lusteloosheid en vermoeidheid en kalmerend bij rusteloosheid en opgejaagdheid. Rhodiola werkt als een hormoonregulator. 


De actieve stof in Rhodiola (Rosavines) draagt bij om het onevenwicht in neurotransmitters te herstellen. Ook is het een krachtige en beschermende antioxidant voor onze lichaamscellen. Rhodiola verhoogt de mentale energie en concentratie, houdt de geest helder en stimuleert de focus. Met rhodiola kun je de menopauze als hormonale fase in je leven dus ook op mentaal vlak beter het hoofd bieden.

Ervaar het nu zelf.

Benieuwd wat de synergetische combinatie van saffraan, ashwagandha en rhodiola voor jezelf, je mama, je zus of je tante kan betekenen? Pak opvliegers natuurlijk aan en ontdek nu MoodRise, een 100% natuurlijk en vegan voedingssupplement met 11 hoogwaardige ingrediënten.

Mood Rise
capsules bevatten saffraan, ashwagandha en rhodiola van hoge kwaliteit. Bovendien aangevuld met magnesium, vitamine D3, foliumzuur en een complex van vitamine B's.

Mood Rise is 100% natuurlijk, vegan, glutenvrij en vrij artificiële kleur-en vulstofffen

Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise
Mood Rise

Mood Rise

€39,90

La solution naturelle contre le stress, les tensions et la morosité

  • Garder une humeur positive
  • Contribuer à l'équilibre émotionnel
  • Réduire la fatigue professionelle
  • Gagnez en concentration
  • Optimisez votre niveau d'énergie

Aanbiedingen