Jill Van der Biest - 12 december 2021
Opvliegers? Hoe pak je ze natuurlijk aan?
Een opvlieger? Geen pretje. Ofwel heb je zelf de twijfelachtige eer (gehad) het te ervaren ofwel hoor je de wildste verhalen over opvliegers van vrouwen rondom je. Je zus, moeder, tante,… Het hoort bij de overgangsklachten, zegt men wel eens. Maar is het ook zo simpel? Moet je deze knap vervelende en sociaal beperkende kwaal gerelateerd aan de overgang gewoon aanvaarden zoals ze zich aandient? Of kun je er ook zelf actief mee aan de slag? Laten we even inzoomen.
Wat zijn opvliegers?
Opvliegers zijn plotselinge golven van warmte in je lichaam die vooral bekend zijn als overgangsklacht. Als je in het openbaar ineens last krijgt van opvliegers, gaat dat vaak gepaard met gevoelens van ongemak en schaamte, waardoor de klachten nog toenemen in plaats van sneller afnemen.
Liever natuurlijke middelen tegen opvliegers.
De voorkeur voor de behandeling van overgangsklachten zoals opvliegers gaat, in de eerste plaats, naar een natuurlijk aanpak.
Plantenextracten to the rescue bij opvliegers
We lijsten hierbij de 3 meest optimale planten-extracten die helpen bij opvliegers.
Saffraan
De laatste jaren wordt veel onderzoek gedaan naar het gebruik van saffraan voor de behandeling van angst en depressie. Er zijn een aantal klinische studies die de werking van saffraan bij angst en depressie wetenschappelijk aantonen. Saffraan vermindert depressieve symptomen en angst beter dan een placebo en even goed als chemische antidepressiva, zoals Imipramine, Fluoxetine en Citalopram. Een mooi extraatje is dat saffraan bij vrouwen in de menopauze niet alleen het risico op depressie vermindert, maar ook warmteopwellingen of opvliegers doet afnemen. De actieve bestanddelen in saffraan, namelijk crocine en saffranal, gaan positief inwerken om het evenwicht te herstellen in de neurotransmitters (serotonine, dopamine en noradrenaline) door de afname van oestrogeen. 30mg dagdosering wordt algemeen aangenomen als de meest optimale dosering voor saffraan.
Ashwagandha
Ashwagandha is een van de beste adaptogene kruiden als het op onze hormoonbalans aankomt. Al sinds de Oudheid wordt ashwagandha gebruikt voor verschillende medicinale toepassingen, maar grotendeels om het stressniveau en het cortisolgehalte (stresshormoon) te verminderen.
Rhodiola
Rhodiola Rosea of rozewortel is net zoals ashwagandha een plant met adaptogene eigenschappen. Dat betekent dat het stimulerend werkt bij lusteloosheid en vermoeidheid en kalmerend bij rusteloosheid en opgejaagdheid.
Rhodiola werkt als een hormoonregulator.
Ervaar het nu zelf.
Benieuwd wat de synergetische combinatie van saffraan, ashwagandha en rhodiola voor jezelf, je mama, je zus of je tante kan betekenen?
Pak opvliegers natuurlijk aan en ontdek nu MoodRise, een 100% natuurlijk en vegan voedingssupplement met 11 hoogwaardige ingrediënten.
Mood Rise capsules bevatten saffraan, ashwagandha en rhodiola van hoge kwaliteit. Bovendien aangevuld met magnesium, vitamine D3, foliumzuur en een complex van vitamine B's.
Mood Rise is 100% natuurlijk, vegan, glutenvrij en vrij artificiële kleur-en vulstofffen.